Get Adobe Flash player
Wie zijn wij?

Het Toonkunstkoor Roermond (TKR) werd opgericht in 1927. Het is een gemengd koor dat bestaat uit ongeveer 65 leden, van wie het merendeel afkomstig is uit Roermond en omgeving. Het hoofddoel van het TKR is een kwalitatief goed koor te vormen en daarmee (half)jaarlijkse concerten te verzorgen waarin grote en kleinere werken uit de muziekgeschiedenis worden uitgevoerd.

Voor de concerten contracteren wij professionele orkesten en solisten. Zo werken we regelmatig samen met symfonieorkest Philharmonie Südwestfalen en barokorkest Concerto Vivo. Sinds 1953 zijn wij aangesloten bij de Vereniging Toonkunst Nederland (de vroegere Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst), een landelijke belangenorganisatie die toeziet op de kwaliteit van de aangesloten koren. Het lidmaatschap van deze organisatie geeft het recht tot het voeren van het predikaat "Toonkunstkoor".Het begrip ``Toonkunst`` is een waardevol keurmerk, dat borg staat voor kwaliteit en voor een lange muzikale traditie.

Het koor, dat sinds 2004 Toonkunstkoor Roermond heet, heeft een vaste dirigent; tot 1 april 2008 was dat Jan Hupperts uit Itteren, inmiddels opgevolgd door Pieter Cox uit Eindhoven.